Ons team

Ellen De Wever

In 2008 studeerde ik af als Master in de Logopedische Wetenschappen. Ik begon toen meteen te werken in een groepspraktijk in Dendermonde en volgde ook de specialisatieopleiding voor stottertherapeute bij CIOOS. Ook behaalde ik in die periode mijn academische lerarendiploma. In de groepspraktijk kreeg ik ervaring op het gebied van leerstoornissen, taal- en articulatiestoornissen en stotteren. Later, in 2014, begon ik ook te werken in het volwassenenonderwijs, als logopediste en leerkracht NT2. Praktijk HoeZo! werd opgestart in 2017 in Lebbeke. In 2018 werd ik ook een erkend 2hands4kids-trainer.

Vanaf september 2021 geef ik zelf geen therapie meer in de praktijk, maar ondersteun ik wel nog de praktijkwerking als coördinator.

Ruth Van Ingelgem

Ik ben Ruth Van Ingelgem en samen met mijn man en twee zoontjes woon ik in Lebbeke. 

In 2009 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent. Tijdens mijn studies verdiepte ik me reeds in kinderen hun ontwikkeling en bijkomende stoornissen. Na deze studies volgde ik nog een eenjarige basisopleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie (School of Experiential-Dialectical Psychodrama). 

Bij mijn eerste stappen in het werkveld deed ik ervaring op in het buitengewoon onderwijs bij kinderen met ernstige gedrags- en emotionele moeilijkheden.

Sinds 2011 ben ik aan het werk in twee centra voor ambulante revalidatie (CAR De Schakel en Waas revalidatiecentrum). Hier worden kinderen met ontwikkelingsproblemen, emotionele of gedragsproblemen begeleid door verschillende therapeuten. Ik ben gewend om nauw samen te werken met ouders, scholen en andere hulpverleners. Ik vind het belangrijk om me blijven bij te scholen en volg regelmatig studiedagen en workshops rond kinderen met ontwikkelingsproblemen. 

In 2020 was het tijd voor een nieuwe stap en nu combineer ik mijn functie als psycholoog in CAR De Schakel met het begeleiden van kinderen in praktijk HoeZo!.

In de praktijk begeleid ik kinderen en hun ouders die op één of andere manier moeilijkheden ervaren of vastlopen op vlak van ontwikkeling, de opvoeding, dynamiek in het gezin,... Aan de hand van kleine of grote vragen rond jouw kind, de opvoeding of jullie gezin kunnen we samen op zoek gaan naar handvaten die werkbaar zijn voor jullie.

Lien Janssens

Hallo! Ik ben Lien Janssens en woon in Opwijk. In juni 2022 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit van Brussel. In oktober 2022 begon ik in de praktijk HoeZo! te Lebbeke, waarbij ik kinderen, jongeren en ouders begeleid die moeilijkheden ervaren op vlak van gedrag, emoties, de ontwikkeling, opvoeding... Dit combineerde ik met een job als leefgroepbegeleider of opvoeder in het verblijf van het multifunctioneel centrum van Blijdorp Buggenhout, waarbij ik kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking begeleidde. Mijn stage vond hier eveneens plaats, maar dan op de orthopedagogische dienst. Mijn taak bestond toen onder andere uit het deelnemen aan multidisciplinair overleg, overleg met ouders en enkele individuele gesprekken. In december 2022 startte ik bovendien ook in een groepspraktijk in Merchtem. 

 

Momenteel werk ik op woensdag in praktijk HoeZo!. De andere weekdagen spendeer ik in de groepspraktijk in Merchtem. Mijn doelpubliek zijn kinderen en jongeren vanaf 8 tot 18 jaar. 

 

Ik hecht veel belang aan me bij te scholen en verdere kennis en ervaring op te doen en volg regelmatig studiedagen. In 2023 rondde ik de eenjarige opleiding ‘Integratieve kinder- en jeugdpsychotherapie’ af aan de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie vzw. 

Lisa Mettepenningen

Hallo! Mijn naam is Lisa en ik woon in Dendermonde. In 2023 studeerde ik af aan de Universiteit Gent als Master of science in de Logopedische Wetenschappen. Naast deze praktijk werk ik ook nog in een groepspraktijk in Sint-Gillis-Dendermonde. Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij verschillende zelfstandige praktijken, waar ik mijn interesse voor leer- en articulatiestoornissen ontdekte. Ik maakte ook kennis met het behandelen van taalstoornissen en afwijkende mondgewoontes. Bovendien volgde ik een masterclass over leerstoornissen en woonde ik reeds vormingen bij over het behandelen van articulatiestoornissen en OMFT. Ik vind het belangrijk om te blijven groeien en volg daarom bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ik heb een groot hart voor kinderen en vind het heel fijn om te zien hoe ze vooruitgang boeken tijdens de therapiesessies.

 

Groetjes,

Lisa