Ons team

Ellen De Wever

In 2008 studeerde ik af als Master in de Logopedische Wetenschappen. Ik begon toen meteen te werken in een groepspraktijk in Dendermonde en volgde ook de specialisatieopleiding voor stottertherapeute bij CIOOS. Ook behaalde ik in die periode mijn academische lerarendiploma. In de groepspraktijk kreeg ik ervaring op het gebied van leerstoornissen, taal- en articulatiestoornissen en stotteren. Later, in 2014, begon ik ook te werken in het volwassenenonderwijs, als logopediste en leerkracht NT2. Praktijk HoeZo! werd opgestart in 2017 in Lebbeke. In 2018 werd ik ook een erkend 2hands4kids-trainer.

Vanaf september 2021 geef ik zelf geen therapie meer in de praktijk, maar ondersteun ik wel nog de praktijkwerking als coördinator.

Ruth Van Ingelgem

Ik ben Ruth Van Ingelgem en samen met mijn man en twee zoontjes woon ik in Lebbeke. 

In 2009 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent. Tijdens mijn studies verdiepte ik me reeds in kinderen hun ontwikkeling en bijkomende stoornissen. Na deze studies volgde ik nog een eenjarige basisopleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie (School of Experiential-Dialectical Psychodrama). 

Bij mijn eerste stappen in het werkveld deed ik ervaring op in het buitengewoon onderwijs bij kinderen met ernstige gedrags- en emotionele moeilijkheden.

Sinds 2011 ben ik aan het werk in twee centra voor ambulante revalidatie (CAR De Schakel en Waas revalidatiecentrum). Hier worden kinderen met ontwikkelingsproblemen, emotionele of gedragsproblemen begeleid door verschillende therapeuten. Ik ben gewend om nauw samen te werken met ouders, scholen en andere hulpverleners. Ik vind het belangrijk om me blijven bij te scholen en volg regelmatig studiedagen en workshops rond kinderen met ontwikkelingsproblemen. 

In 2020 was het tijd voor een nieuwe stap en nu combineer ik mijn functie als psycholoog in CAR De Schakel met het begeleiden van kinderen in praktijk HoeZo!.

In de praktijk begeleid ik kinderen en hun ouders die op één of andere manier moeilijkheden ervaren of vastlopen op vlak van ontwikkeling, de opvoeding, dynamiek in het gezin,... Aan de hand van kleine of grote vragen rond jouw kind, de opvoeding of jullie gezin kunnen we samen op zoek gaan naar handvaten die werkbaar zijn voor jullie. Nieke Verheyden

Ik ben Nieke Verheyden. In 2017 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Tijdens mijn stage kwam ik met verschillende logopedische gebieden in contact: neurogene communicatiestoornissen, taal- en spraakstoornissen... Maar mijn interesse lag toch bij gehoorstoornissen en stotteren. Na mijn studie logopedie ben ik een BaNaBa audiologie gaan bijstuderen. Momenteel werk ik als ondersteuner in het Type 7-onderwijs en als klinisch audioloog in het Imeldaziekenhuis.

Naast mijn passie voor audiologie heb ik ook een enorme passie voor stotteren. Deze passie is voortgekomen uit het feit dat ik zelf gestotterd heb. Ik ga mij verder specialiseren als stottertherapeut door het postgraduaat stotteren (ECSF) te volgen en mij voortdurend bij te scholen. Bij praktijk HoeZo! help ik kinderen die problemen hebben met stotteren of die een leer-, taal- en/of articulatiestoornis hebben.